Za trgovinske diplomate prijavilo se 204 kandidata

Bez autora
Dec 26 2010

Na oglas za izbor trgovinskih atašea - ugovornih diplomata u službi vanjskih poslova, koji je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija na čelu s Gordanom Jandrokovićem objavilo 10. prosinca, pristigle su 204 prijave. Za radno mjesto trgovinskog diplomata u Veleposlanstvu u Beču stiglo je 45 prijava, u Veleposlanstvu u Ljubljani 15 prijava, u Generalnom konzulatu u Münchenu 43, u Generalnom konzulatu uMilanu 40, u Generalnom konzulatu u Chicagu 57 prijava te četiri prijave bez određenog odredišta. Dovršenje postupka njihova odabira planirano je u siječnju iduće godine. Za mjesto trgovinskog atašea u Chicagu pristiglo je 57 prijava, za posao u veleposlanstvu u Beču 45, za München 43, za Milano 40 i za Ljubljanu 15 prijava. Četiri prijave stigle su bez određene destinacije. Budući atašei trebali bi biti odabrani u siječnju sljedeće godine...

Za trgovinske diplomate prijavilo se 204 kandidataNa oglas za izbor trgovinskih atašea - ugovornih diplomata u službi vanjskih poslova, koji je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija na čelu s Gordanom Jandrokovićem objavilo 10. prosinca, pristigle su 204 prijave.

- Za radno mjesto trgovinskog diplomata u Veleposlanstvu u Beču stiglo je 45 prijava, u Veleposlanstvu u Ljubljani 15 prijava, u Generalnom konzulatu u Münchenu 43, u Generalnom konzulatu uMilanu 40, u Generalnom konzulatu u Chicagu 57 prijava te četiri prijave bez određenog odredišta - rekao je glasnogovornik MVPEI-ja Mario Dragun dodajući kako je dovršenje postupka njihova odabira planirano u siječnju iduće godine.

Za mjesto trgovinskog atašea u Chicagu pristiglo je 57 prijava, za posao u veleposlanstvu u Beču 45, za München 43, za Milano 40 i za Ljubljanu 15 prijava. Četiri prijave stigle su bez određene destinacije. Budući atašei trebali bi biti odabrani u siječnju sljedeće godine. A od tih ljudi u udruzi 'Hrvatski izvoznici' očekuju pomoć na stranom tržištu, kao što je identificiranje mogućih poslovnih partnera, uspostavljanje prvih kontakata, provjera partnera ili podrška u procesu pregovaranja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik